Beschuttende Werkplaats Pajottenland


 

De beschuttende werkplaats startte haar activiteiten in 1974 in de villa op een boogscheut van het kasteel van Eizeringen. Aanvankelijk werkten er 12 gehandicapten, die degelijk en professioneel omkaderd worden. Dit aantal is, na ca. 35 jaar, bijna vertienvoudigd.

De vzw is actief op twee domeinen:

  • Conditionering
  • Groenzorg

BW Pajottenland beoogt de tewerkstelling van mensen die in het gewone bedrijfsleven weinig kansen krijgen. De vzw geeft hen deze kansen door aangepaste werkposten, geschikt werk en deskundige begeleiding.

De maatschappelijke integratie door tewerkstelling van gehandicapten via het economisch gebeuren staat centraal.

Een bedrijf zoekt mensen om haar opdrachten te realiseren en zich te integreren in het economisch gebeuren. Een beschutte werkplaats zoekt en realiseert haar opdrachten om gehandicapte mensen te integreren in de samenleving.

Een beschutte werkplaats leeft. Dagelijks moet worden uitgekeken naar nieuwe klanten, zijn er nieuwe uitdagingen en moet het werk worden aangeleerd en gecoördineerd. Regelmatig ook verandert het decor van de ateliers want er moet worden ingespeeld op wat de markt te bieden heeft aan opdrachten. Sommige werknemers gaan zelfs in groep buitenhuis werken (enclave).

Lt. Jacopsstraat 11
Tel 02 532 12 40
1750 Eizeringen
www.bwpajottenland.be

terug naar bladzijde 'bedrijven'