Wielervrienden Schaekels


VZW Wielervrienden Schaekels zorgen ieder jaar voor enkele dagen wielerplezier in Eizeringen en omgeving. De vereniging werd opgericht in 1989 toen ze een eerste koers voor nieuwelingen organiseerden. Daarna werd al snel ook een wedstrijd voor junioren georganiseerd. De vereniging komt samen in café Schaekels op 't Nelleken, vandaar ook de naam.

Sinds 1997 wordt er samengewerkt met café De Snelle Duif uit Lennik en sindsdien staan er eind augustus drie koersen op het programma: de eliterenners zonder contract en beloften, de juniores en de nieuwelingen. Sinds 2005 worden de nieuwelingen ook eind mei-begin juni in Eizeringen verwacht.

De juniores en de nieuwelingen krijgen respectievelijk 84 km (8 rondes) en 60 km (9 rondes) af te werken. Beide koersen starten en eindigen op 't Nelleken. De beloften en de elites z.c. rijden 114 km in 11 ronden. Met start en aankomst aan café De Snelle Duif in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik. De renners krijgen een typisch glooiend Pajots parcours voorgeschoteld. Met onder meer de Hunselberg als stevige kuitenbijter.

 

Contact:

Wielervrienden Schaekels vzw
Willy Guldemont, voorzitter
Jean-Pierre Peetermans, secretaris

Tuitenbergstraat 36
1750 Eizeringen
tel: 02 532 06 76
info@wielervriendenschaekels.be
www.wielervriendenschaekels.be
Aansluitingsnummer K.B.W.B. 100/445